Bucurestiul este una dintre capitalele moderne ale Europei si punct de interes pentru turistii care vor sa descopere o parte din interesanta cultura est-europeana.

Bucurestiul este una dintre capitalele moderne ale Europei si punct de interes pentru turistii care vor sa descopere o parte din interesanta cultura est-europeana.

Pe de alta parte si cei din provincie au multiple optiuni de distractie si petrecere a timpului liber in Bucuresti, iar printre cele mai recomandate activitati se regasesc si urmatoarele 5, pe care le poti descoperi in randurile ce urmeaza.

Ce poate face un turist cand vine in Bucuresti si cum isi poate petrece timpul liber?

1. Muzica de calitate si concerte deosebite

Bucurestiul este o metropola plina de viata si atragatoare pentru turistii straini, dar si pentru cei din tara datorita multiplelor posibilitati de distractie si nu numai.

Capitala nu duce lipsa de muzica, din contra. Multe evenimente se desfasoara atat in timpul saptamanii, cat si in weekend cand agitatia este mai mare si atmosfera deosebita.

Turistii care viziteaza capitala Romaniei pot opta pentru Beraria H – restaurant in Bucuresti cu muzica live si descoperi placerea de a merge la evenimente de top, cu artisti de renume, care fac adevarate spectacole in fata publicului.

2. Vizitarea celor mai importante edificii bucurestene

Daca ai drum prin Bucuresti pentru cateva zile si vrei sa cunosti capitala, ar trebui sa te opresti la Palatul Parlamentului, una dintre cele mai valoroase cladiri ale orasului.

Cu peste o mie de incaperi, construita in stil brancovenesc si reabilitata de-a lungul anilor, Palatul Parlamentului este impresionant si te poate transpune, macar pentru cateva momente, in lumea de altadata a Bucurestiului.

3. Viata de noapte din Centrul Vechi al capitalei

Capitala Romaniei vibreaza in fiecare noapte in Centrul Vechi, unul dintre cele mai apreciate locuri de distractie atat de turistii straini, cat si de cei din tara.

Esti intampinat de cladiri istorice impresionante, multe dintre acestea reabilitate, terase cu mancare traditional romaneasca si o forfota ce aduce aminte de „Micul Paris”, asa cum este cunoscut Bucurestiul.

4. Plimbari memorabile pe Calea Victoriei

Calea Victoriei este de cativa ani destinata plimbarilor bucurestenilor si interzice traficu rutier, la final de saptamana. Edificii remarcabile precum Ateneul Roman, Palatul Regal, Casa Vernescu, Palatul Telefoanelor sau Casa Capsa se pot vizita fara restrictii si chiar admira de pe Calea Victoriei, intr-o plimbare lejera. Poti descoperi si locatiile cu gastronomie locala si internationala, foarte apreciate de cei carora le trec pragul, in buricul targului.

5. Descoperirea fantanilor urbane de la Unirii

Fantanile urbane de la Piata Unirii, construite in anii ’80, au fost reabilitate in 2018 de catre autoritati si ofera adevarate spectacole de muzica si culoare, combinate cu ritmul apei.

Reconfigurate pentru a se ridica la un nivel European, fantanile de la Unirii au beneficiat de dezvoltare urbana de top si iata ca sunt puncte de atractie pentru toti cei vor sa descopere o parte din Bucurestiul fascinant de alta data, intr-o varianta moderna.

Asadar, capitala Romaniei are cu ce sa te serveasca, daca vii in vizita pentru cateva zile. Desigur, sunt mult mai multe locatii atragatoare si activitati deosebite pe care ai putea sa le descoperi in Bucuresti, insa recomandarile de mai sus sunt de neratat, daca ai drum in metropola.