Dormitorul este locul in care te regasesti pe tine insuti, unde te poti relaxa si te poti destinde, datorita faptului ca este spatiul tau de odihna.

Dormitorul tau ar trebui sa fie oaza ta personala, locul in care poti uita de orice problema.

Suntem incantati de faptul ca putem adopta noi tendinte si idei care sa ne transforme camerele.

Desigur, pentru unii oameni poate fi vorba doar de pozitionarea sau schimbarea unor detalii, cum ar fi pernele decorative, vazele, covoarele si altele.

Cu toate acestea, pentru altii, poate fi vorba mai degraba de schimbari mai vizibile si mai drastice in ceea ce priveste combinatiile de culori si de schimbarea completa a stilului de decorare.

Prin urmare, cu cat este mai bine decorat si proiectat, cu atat te vei bucura mai mult de fiecare moment petrecut acolo.

Pentru a realiza acest lucru, iata cateva sfaturi esentiale care vor transforma dormitorul tau intr-o oaza de relaxare.

Scoate in evidenta zona patului

Patul nu este doar locul in care ne odihnim, ci si un element de mobilier esential al incaperii, care atrage atentia in timpul zilei.

Pentru ca patul tau sa arate impecabil si sa aduca o pata de culoare care sa contribuie la conturarea personalitatii camerei, poti sa achizitionezi pilote si perne de calitate, pe care sa le imbraci in huse potrivite.

In prezent, din ce in ce mai multe persoane opteaza pentru paturi mari, duble sau king size, pentru a-si satisface exigentele de confort, motiv pentru care fiecare accesoriu folosit la decorarea patului trebuie sa aiba dimensiunile potrivite.

Pilota va avea aceeasi latime precum patul, sau chiar putin mai mare, pentru a-l acoperi, iar pernele vor trebui, de asemenea, sa fie bine proportionate cu dimensiunile pilotei si ale patului.

Patul poate avea un aspect aparte daca folosesti intr-un mod deosebit o cuvertura in culorile dorite.

Ar trebui sa ai in vedere faptul ca alegerea culorii pentru cuvertura de pat se realizeaza luand in considerare nuantele perdelelor si draperiilor.

Alege perdelele si draperiile potrivite

Perdelele si draperiile joaca un rol foarte important in decorarea unui dormitor, indiferent de tipul acestuia.

In cazul dormitoarelor pentru adulti, se prefera adesea variantele de perdele si draperii uni, cu nuante apropiate si draperii mai inchise la culoare decat perdelele.

Daca vorbim despre un dormitor pentru copii, atunci poti sa descoperi o activitate in plus alaturi de cel mic, pentru ca il poti implica in procesul de redecorare a camerei sale.

Modelele sunt colorate si au rolul de a infrumuseta camerele, dar si de a le oferi copiilor un adevarat spatiu de poveste.

Foloseste oglinzi pentru mai multa lumina

Oglinzile sunt un mod special de a decora un dormitor, mai ales daca optezi pentru cele inramate, cu rame in aceleasi nuante ca si perdelele si draperiile.

Nu doar atat, dar te vor ajuta sa creezi impresia unui spatiu mai mare si vor aduce mai multa lumina in dormitorul tau.

Pot fi pozitionate direct pe perete, sub forma unor decoratiuni de sine statatoare sau pot exista pe usile dulapurilor din camera.

Daca vrei sa amenajezi dormitorul in stil clasic, atunci o oglinda de dimensiuni mari, pe un suport metalic, s-ar putea sa aduca incaperii exact pata de culoare de care are nevoie.

Alege corpuri moderne de iluminat

Suntem mari fani ai luminilor calde care creeaza o atmosfera blanda si relaxanta.

Evita iluminatul de deasupra capului. Iluminatul principal ar trebui sa fie distribuit dinspre centrul incaperii spre partea din fata.

Daca exista un singur punct central, lampile suspendate din fibre naturale sunt un „must have” in decor pentru dormitor.

Cel mai bun lucru in dormitor este sa avem lumina naturala, de aceea este important, chiar daca folosim perdele de dormitor sau un alt sistem pentru a acoperi ferestrele, ca acestea sa fie de culoare deschisa sau ca fereastra sa poata fi lasata deschisa usor.

In plus, atunci cand vine vorba de decorarea unui dormitor confortabil, trebuie sa avem mereu in vedere incorporarea unor elemente auxiliare de iluminat: o lampa de noapte si/sau o lampa de lectura care sa dea o atmosfera linistita camerei la sfarsitul zilei.

Aminteste-ti ca intr-un spatiu calm, confortabil si linistit, te vei simti mai relaxat si, prin urmare, te vei odihni mai bine.

Daca il completezi cu lumanari parfumate si mici vaze cu flori proaspete, vei obtine un spatiu confortabil si atractiv.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Cum sa iti decorezi dormitorul rapid si simplu

  1. Am fost placut surprins de calitatea informatiilor si de modul in care sunt prezentate avantajele tabletei grafice Wacom. Acest articol mi-a clarificat multe aspecte legate de acest tip de echipament.

  2. Sunt impresionat de varietatea de produse prezentate si de posibilitatile creative oferite de tabletele grafice Wacom. Cu siguranta voi lua in considerare achizitionarea uneia pentru proiectele mele.

  3. Articolul despre tabletele grafice este foarte informativ si m-a convins sa achizitionez un produs Wacom. Am aflat multe detalii tehnice si avantaje pe care nu le stiam.

Comments are closed.