Lucratul de acasa este un lux pe care tot mai multe companii il ofera angajatilor lor de care se bucura din cand in cand.

Munca de acasa este o activitate din ce in ce mai frecventa. De fapt, exista unele profesii in care deplasarea la locul de munca devine o simpla formalitate.

Din acest motiv, multe companii incep sa promoveze munca la distanta, o modalitate de a economisi timp si costuri de deplasare.

De asemenea, creste oportunitatile de angajare pentru persoanele cu mobilitate redusa.

Avantajele de a lucra de acasa par evidente, dar trebuie sa tii cont de cateva lucruri pentru ca aceasta activitate sa fie cu adevarat productiva, iar noi ti le prezentam in continuarea acestui articol.

Tine-te de un program de lucru

Alege-ti unul sau mai multe intervale de timp dintr-o zi in care sa te concentrezi doar pe task-urile pe care le ai de finalizat si tine-te de programul de lucru.

In acest fel, iti vei seta creierul sa functioneze la capacitate maxima cu o precizie elvetiana, reusind sa salvezi cateva ore din zi si pentru activitatile tale personale.

Chiar daca acum agenda ta zilnica va fi una mult mai flexibila, e bine sa „nu-ti iesi din mana”, ba chiar sa poti demonstra sefilor tai ca atunci cand au cea mai mare nevoie de tine se pot baza pe experienta si skill-urile tale.

Nu uita sa folosesti o aplicatie care iti poate monitoriza orele petrecute in fata calculatorului, pentru a avea o evidenta clara a numarului de ore pentru care trebuie sa fii platit.

Creeaza un spatiu dedicat muncii tale

Intr-un univers paralel, probabil toti cei care lucreaza de acasa au la dispozitie un birou construit in mijlocul unei mini-biblioteci, in care pot lucra linistiti ore intregi, sub lumina unei lampi pentru birou, intr-o liniste deplina.

Cel mai probabil, nu vei avea o camera dedicata biroului tau, insa oricine isi poate permite sa sacrifice un colt al unei incaperi, ideal pe cel mai bine luminat natural, unde sa-si aseze constiincios instrumentele de lucru, un laptop si cea mai mare cana pe care o gaseste, care va fi mereu plina cu cafea.

Depinde numai de tine cum iti pregatesti spatiul de lucru de acasa, asa ca inspira-te de pe internet si creeaza-ti un loc numai ai tau, cu toate ustensilele de care ai nevoie, pentru a da randament maxim.

Participa la toate intalnirile online cu colegii

Daca esti o persoana introvertita, probabil aceasta perioada si intreg lockdown-ul au venit ca o binecuvantare pentru tine.

Chiar daca preferi sa iti faci treaba in liniste si te bucuri ca nu mai mergi la birou, nu rata intalnirile online care, cel mai probabil, se organizeaza saptamanal, fie pe laptop sau pe telefon, intre colegii tai.

Participa activ la discutii si vino cu idei care ti-ar putea ajuta colectivul din care faci parte sa treaca mai usor peste aceasta situatie.

Fii o persoana responsabila

Indiferent de motiv, munca de acasa implica faptul ca firma are incredere in angajat, iar aceasta incredere trebuie sa fie insotita de responsabilitate.

Este inevitabil ca aceste zile de izolare sa aiba un impact asupra tuturor companiilor.

Dar este responsabilitatea noastra sa profitam la maximum de acest impact si vom face acest lucru cu efort, talent si unitate.

Este timpul sa avem obiective comune clare si sa lucram pentru a le atinge, sa colaboram si sa ne ajutam reciproc si sa stim sa ne adaptam. Dupa cum spune si zicala: „Ceea ce nu ne omoara, ne face mai puternici”.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

4 thoughts on “Cum poti deveni mai eficient in munca de acasa

  1. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor care sunt pasionati de design grafic si arta digitala. Informatiile oferite sunt valoroase si usor de inteles, chiar si pentru cei care sunt la inceput de drum.

  2. Am fost placut surprins de sectiunea dedicata tutorialurilor si sfaturilor practice pentru utilizarea tabletelor Wacom. Este o resursa extrem de utila pentru cei care doresc sa isi dezvolte abilitatile artistice.

  3. Sunt impresionat de varietatea modelelor prezentate si de tehnologiile inovatoare integrate in aceste tablete grafice. Cu siguranta voi lua in considerare achizitionarea unui produs Wacom pentru proiectele mele creative.

  4. Articolul este foarte bine structurat si detaliaza pe larg beneficiile utilizarii tabletelor grafice Wacom. Mi-a fost de mare ajutor in alegerea unui produs potrivit nevoilor mele.

Comments are closed.