A fi vazut in totalitate de cineva, ca apoi, sa fi iubit indiferent de situatie – acesta este un dar al omenirii care se afla la limita miraculosului, a scris Elizabeth Gilberth.

De multe ori, ne privim partenerul si ii vedem asa cum sunt, dar uitam ca si noi suntem la fel ca ei. Doua persoane imperfecte se vor stradui foarte tare pentru o iubire perfecta. Cu toate acestea, atunci cand reusim in final sa construim ceva minunat, este important sa stim cum sa-l pastram. Lumea – si propriile imperfectiuni – pot fi doborate foarte usor.

Iata 4 catalizatori ai relatiilor si strategii pentru a-i depasi:

1. Ne straduim cu…banii

Gandul ca iubirea si banii nu au nimic de a face una cu alta este extrem de romantic – dar nu si realist. De fapt, conform unor chestionare efectuate de catre Citibank, 57% din cuplurile divortate au numit problemele financiare precum motivul principal al destramarii casniciei. Luati aminte la urmatoarele sfaturi pentru a va echilibra bugetul:

• Setati-va impreuna unele limite pentru depozite. Sarbatoriti atunci cand reusiti sa atingeti limita respectiva.

• Calculati-va bugetul impreuna. Fiti clari, conservativi si cat mai exacti. Asigurati-va ca ambii parteneri inteleg bugetul si sunt de acord cu limitele impuse pentru cheltuieli.

• Comunicati – nu doar despre sume de bani, ci despre filozofii generale si atitudini legate de bani. Prioritatile partenerului vostru ar putea fi foarte diferite de ale voastre. Intelegerea acestui lucru va poate ajuta sa va descurcati problemele financiare fara instigarea unor conflicte.

• Fiti deschisi si cinstiti cand vine vorba de bani. Nu ascundeti cumparaturi scumpe sau datorii. Lucrati ca o echipa.

2. Ne straduim cu…increderea

Fara un sentiment puternic de incredere, o relatie este sortita disiparii. Precum scria J.M. Barrie, „Toata lumea este plina de credinta, de incredere si de praf de stele.” Incercati aceste strategii pentru a va intari increderea in partener:

• Depuneti un efort pentru a mentine unele limite sanatoase. Respectati limitele impuse de partener, chiar daca nu le intelegeti sau nu sunteti de acord cu ele.

• Lasati trecutul unde ii este locul. Nu il readuceti in discutie in incercarea de a va rani partenerul fara a cugeta inainte.

• Respectati-va promisiunile – chiar si pe cele mai neinsemnate. Fiti punctuali. Respectati-va angajamentele. Sunati atunci cand ati promis ca o sa sunati si faceti exact ceea ce ati spus ca veti face.

• Fiti mereu sinceri cu partenerul vostru. Nu le spuneti minciuni nevinovate pentru a evita gelozia sau sentimente negative. Odata ce minciuna va va fi descoperita, partenerul se va intreba daca le mai ascundeti si altceva.

3. Ne straduim cu…sexul

O viata sexuala sanatoasa mentine conexiunea spirituala, emotionala si, desigur, fizica in cuplu. Precum scria Woody Allen, „Nu stiu intrebarea, dar sexul sigur este raspunsul.” Daca simtiti ca ii lipseste ceva vietii voastre sexuale, incercati unul dintre urmatoarele sfaturi pentru a va reveni:

• Incercati ceva nou. Este foarte usor sa cazi intr-o rutina sexuala, in special daca sunteti impreuna cu partenerul actual de mai multa vreme. Schimbarea pozitiei sau a locatiei va poate ajuta sa revitalizati lucrurile. Puteti incerca si unele roluri – jucati-va sau investiti in lenjerie distractiva. Fiti mai creativi!

• Spuneti-i partenerului exact lucrurile ce vi se par atragatoare si sexy la el. Cu totii adoptam o atitudine mai sexuala atunci cand stim ca suntem doriti.

• Spuneti-va unul altuia care sunt aspectele ce va excita. Ati putea ramane surprinsi – si inspirati – de ceea ce puteti descoperi!

• Planificati o intalnire pentru sex. Nu suna foarte atragator, dar poate fi extrem de eficienta pentru persoanele ocupate, care de multe ori omit relatiile intime. Planificati intalnirea pentru a sti cand sa fiti pregatiti si plini de energie – spre exemplu, Sambata dimineata.

4. Ne straduim cu…comunicarea

O comunicare eficienta este o componenta esentiala pentru relatiile fericite. De fapt, fara o buna comunicare, niciuna dintre problemele de mai sus nu pot fi rezolvate. Atunci cand simtiti ca va straduiti sa discutati cu partenerul, incercati sa va folositi de una dintre aceste metode pentru a relua legatura:

• Asigurati-va ca ii acordati partenerului intreaga voastra atentie. Atunci cand ei vorbesc, priviti-i in ochi si eliminati toate distragerile din perimetru (Telefonul, televizorul sau computerul) deoarece acestea nu ar trebui sa faca parte din discutie. Nu ii intrerupeti sau nu schimbati subiectul atunci cand nu mai sunteti de acord cu ei.

• Repetati si refrazati cuvintele partenerului pentru a va asigura ca i-ati inteles corect si in totalitate.

• Asigurati-va ca va mentineti un tonus calm al corpului si un limbaj corporal bland. Fiti constienti de mesajul pe care il transmiteti fara a folosi cuvinte.

• Acordati timp din zi special pentru a comunica – fie ca sunteti implicati intr-un conflict sau nu. Impartiti punctele importante din zi unul altuia. Spuneti-i partenerului ce v-a facut sa radeti si ce v-a facut sa plangeti. Pastrarea unei conexiuni zilnice va va ajuta sa recastigati eficient teritoriul in fata unor probleme de comunicare sau sa le evitati pe deplin.

„Nu mai cred in idea de suflete pereche sau de iubire la prima vedere. Dar incepusem sa cred ca de foarte putine ori in viata, daca ai noroc, ai putea gasi pe cineva perfect pentru tine. Si asta nu pentru ca el era perfect sau pentru ca tu erai perfecta, ci pentru ca defectele voastre combinate erau aranjate in asa fel in care le permitea celor doua fiinte separate sa depinda una de alta,” scria Lisa Kleypas.

Daca ati gasit o astfel de conexiune, nu o lasati sa se rupa datorita unora dintre problemele triviale prezentate. Munciti din greu si pastrati-va legatura de iubire pe care ati format-o impreuna. Ambii veti fi mai puternici pentru ca ati reusit sa treceti peste furtuna.

4 thoughts on “Castigati in fata celor mai comune 4 cauze de terminare a relatiilor

  1. Ma bucur ca am gasit acest articol despre tabletele grafice Wacom, deoarece mi-a oferit o perspectiva mai clara asupra avantajelor si functionalitatilor acestora. Recomand tuturor pasionatilor de desen sau design sa il citeasca pentru a intelege mai bine cum pot folosi aceste dispozitive in munca lor creativa.

  2. Articolul este foarte util pentru cei care doresc sa afle mai multe despre cum functioneaza tabletele grafice Wacom si cum le pot folosi pentru a-si imbunatati experienta de desen. Informatiile oferite sunt clare si bine structurate, facandu-l usor de inteles chiar si pentru cei fara experienta anterioara.

  3. Am gasit acest articol foarte interesant si informativ. Apreci faptul ca sunt prezentate diferite tipuri de tablete grafice si se ofera sfaturi practice pentru utilizarea lor optima. Este o resursa utila pentru cei care sunt la inceput in domeniul designului grafic sau pentru cei care doresc sa-si imbunatateasca abilitatile artistice.

  4. Articolul este foarte util pentru cei care doresc sa foloseasca tablete grafice pentru proiectele lor creative. Sunt prezentate avantajele acestor dispozitive si se ofera informatii importante despre cum sa alegi cea mai potrivita tableta grafica in functie de nevoile tale. Recomand cu incredere acest articol!

Comments are closed.