Cu siguranta ai vazut pana acum seminte de in, acele seminte mici si maro, foarte dure si care se prelucreaza de obicei doar prin macinare.

Aceste seminte fac adevarate minuni la nivelul organismului si tot ce trebuie sa faci este sa le incluzi in alimentatie. Pentru a descoperi semintele de in, te ajutam cu mai multe explicatii si informatii utile.

Unde se gasesc seminte de in

Semintele de in sunt obtinute din planta cu acelasi nume, dar pentru ca tu nu vei merge sa culegi in de pe camp si sa prelucrezi semintele, raspunsul este ca acestea pot fi gasite online si offline in magazinele naturiste si nu numai.

In prezent, pentru ca sunt produse foarte cautate si apreciate, semintele de in pot fi gasite inclusiv in magazinele mari si in supermarketuri, deci nu iti face griji daca vrei sa le folosesti pentru ca le vei gasi cu siguranta.

Seminte de in beneficii

Semintele de in vin cu mai multe beneficii importante pentru sanatatea organismului. Consumul de seminte va reduce riscul de diabet, de boli cardiovasculare, de osteoporoza sau de cancer, asa cum arata studiile efectuate pana acum.

De asemenea, datorita continutului mare de fibre semintele de in imbunatatesc digestia. Studiile arata ca semintele de in ajuta contra constipatiei dartorita continutului mare de mucilagii. In plus, au rolul de a regla greutatea si produc satietate.

De asemenea, consumul de seminte de in ajuta la reducerea colesterolului rau si previne dezvoltarea celulelor canceroase, datorita ligninei din compozitia lor.

Cum sa consumi seminte de in

Citeste continuarea aici: Ce beneficii au semintele de in si ce trebuie sa stii despre ele